PRAKTIJKERVARINGEN

Praktijkervaring: Luchtreinigingsapparaat

Luchtreinigingsapparaat lijkt het binnenklimaat bij Charlois te verbeteren

 

Wat doe je als leerkrachten klagen over het klimaat in de school en een van hen regelmatig verzuimt wegens ernstige luchtwegklachten vermoedelijk mede daardoor veroorzaakt? Basisschool Charlois in Rotterdam, deed wat binnen de mogelijkheden lag. Het is nog te vroeg om te juichen, maar het lijkt er op dat enkele luchtreinigingsapparaten het euvel verhelpen.


OBS Charlois

Openbare Basisschool Charlois telt 35 medewerkers en 268 leerlingen. De school valt onder het bestuur van Stichting BOOR. Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. In totaal zijn er 78 scholen, met ruim 3500 medewerkers en ongeveer 30.000 leerlingen.

Zie ook http://www.obscharlois.nl/ en http://www.boorscholen.nl/


Bron: www.vfpf.nl/Charlois_LvdHoonaard_07Lydia van den Hoonaard is zeven jaar directeur van basisschool Charlois in Rotterdam. Ze neemt de klachten over het binnenklimaat van het schoolgebouw serieus. "De leerkrachten hebben veel hoofdpijn en zijn snel verkouden”, vertelt ze. "Verder klagen ze allemaal over benauwdheid in de zomer. We hebben een goed geïsoleerd plat dak waardoor de warmte in de klaslokalen boven blijft hangen. De ramen kunnen slechts een beetje open en het ventilatiesysteem werkt niet optimaal.”


Lees het artikel: Luchtreinigingsapparaat lijkt het binnenklimaat bij Charlois te verbeteren

 

 


Deze praktijkervaring maakt geen onderdeel uit van de Arbocatalogus PO. De Redactieraad van de Arbocatalogus PO, de PO-raad en de bonden zijn niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gepresenteerde praktijkervaring.
MEER PRAKTIJKERVARINGEN
05-05-2020 Praktijkvoorbeeld: Starten na de Coronamaatregelen 10-01-2019 Praktijkverhaal: Werkdrukspel
12-03-2018 Praktijkervaring: Luchtreinigingsapparaat 08-03-2018 Praktijkverhalen: Werkdrukverlaging
17-01-2018 Praktijkverhalen: Administratieve lastendruk 17-01-2018 Praktijkverhaal: Omdenken naar werkplezier
11-03-2016 ARBO – SPECIAAL - Fysiek handelen 13-01-2016 Praktijkervaring: RI&E met de Arbomeester
Vorige   Volgende
PO-RaadAlgemene Vereniging SchoolleidersAlgemene OnderwijsbondCNV OnderwijsCentrale van Middelbare en Hogere FunctionarissenVervangingsfonds