Welkom op de pagina van het Congres voor Primair Onderwijs ‘Werkdruk, zo kom je eraan. Hoe kom je eraf?

Het congres

Op 12 oktober 2016 heeft het congres ‘Werkdruk, zo kom je eraan. Hoe kom je eraf?’ plaatsgevonden. Het congres dat georganiseerd werd door de redactieraad van de Arbocatalogus voor het Primair onderwijs, gevormd door de PO-Raad, AOb, CNV onderwijs, AVS, Federatie van Onderwijsvakorganisaties en het Vervangingsfonds had als centraal thema werkdruk. De komende tijd wordt de Arbocatalogus Primair Onderwijs uitgebreid met het thema werkdruk. Op het congres ‘Werkdruk: zo kom je eraan. Hoe kom je eraf?’ konden deelnemers meedenken en -werken aan de invulling van dit belangrijke onderwerp in de Arbocatalogus. Naast werkdruk was er op het congres ook aandacht voor andere Psycho Sociale Arbeidsbelasting (PSA)-thema’s zoals agressie, geweld, en pesten. Klik op onderstaande links om een indruk te krijgen van het congres en om de presentaties van het plenaire gedeelte en de workshops te downloaden.

 

Plenaire lezing werkdruk congres ACPO 12 Oktober 2016
Presentatie agressie en geweld congres 12 Oktober 2016
Presentatie arbo po 12 Oktober 2016 - School en veiligheid
Presentatie CAO PO en Werkdruk
Presentatie gezonde werkdruk congres arbocatalogus 12 Oktober 2016 - Gezonde werkdruk!

Het congres is visueel samengevat door Marieke van der Velden van de Betekenaar. Zij heeft live verslag gemaakt van de presentaties en workshops waardoor in één oogopslag zichtbaar is welke ideeën, verhalen en onderwerpen op 12 oktober aan bod zijn geweest.
Visual congres werkdruk 12 Oktober 2016 De Betekenaar

Visual congres werkdruk 12 Oktober 2016 De Betekenaar

PO-RaadAlgemene Vereniging SchoolleidersAlgemene OnderwijsbondCNV OnderwijsCentrale van Middelbare en Hogere FunctionarissenVervangingsfonds