NIEUWS

Aan de slag met werkdruk: vraag het Werkdrukspel aan!

De Redactieraad van de Arbocatalogus PO biedt scholen in het primair onderwijs het Werkdrukspel aan: een hulpmiddel om werkdruk bespreekbaar te maken binnen een team op een open en oplossingsgerichte manier. Scholen kunnen één exemplaar van het spel kosteloos aanvragen. Het spel wordt vervolgens uitgereikt door een adviseur van het Vervangingsfonds.

U vraagt het Werkdrukspel aan door een e-mail te sturen naar info@arbocataloguspo.nl onder vermelding van het brinnummer van uw school, de naam en contactgegevens van de schoolleider en een toelichting waarom u als team het spel wilt spelen. U kunt uw e-mail ook rechtstreeks sturen naar het Vervangingsfonds via aacpo@vfpf.nl.

Het Werkdrukspel
Het spel bestaat uit meerdere kaartjes met vragen. De thema’s werkdruk en werkplezier komen op verschillende manieren aan bod. Na afloop van het spel vult het team gezamenlijk een teamevaluatie in. Om het spel op een goede manier te kunnen spelen, moet binnen het team een gevoel van veiligheid bestaan.

Het Werkdrukspel is oorspronkelijk ontwikkeld door Jeugdzorg Friesland en FCB (arbeidsmarktfonds voor welzijn, maatschappelijke dienstverlening, jeugdzorg en kinderopvang) en geschikt gemaakt voor het primair onderwijs.

Uitreiking via adviseur Vervangingsfonds
Het Werkdrukspel wordt uitgereikt door een adviseur Arbeid en Vitaliteit van het Vervangingsfonds. De adviseur neemt contact op met de schoolleider van de school voor het maken van een afspraak. Bij het uitreiken van het spel, geeft de adviseur uitleg over hoe het spel gespeeld moet worden, de factoren waar u rekening mee moet houden en de verdere aanpak ná het spelen van het spel. Indien het schoolteam dit wenst, kan de adviseur uw school begeleiden bij het spelen van het spel en de vervolgacties. Uiteraard kunt u bij de adviseur ook terecht met andere vragen over werkdruk en de aanpak daarvan.

Nieuws
MEER NIEUWSBERICHTEN
12-08-2019 Nieuwe pilot tegen pesten in uw organisatie 07-08-2019 Doe mee aan de Week van de Werkstress!
25-07-2019 Themabijeenkomst 'Van Werkstress naar Werkplezier' 19-07-2019 Een werkplanformat op het digitale Platform Werkdruk
16-07-2019 Leg pauze goed vast in werkverdelingsplan 17-06-2019 5e week van de RI&E van start!
17-06-2019 Download de gratis whitepaper ‘Sterk op het Werk’ 17-06-2019 Actuele RI&E onderdeel van de Basis Inspectiemodule Werkdruk
Vorige   Volgende
PO-RaadAlgemene Vereniging SchoolleidersAlgemene OnderwijsbondCNV OnderwijsCentrale van Middelbare en Hogere FunctionarissenVervangingsfonds